Fatiya Munkaila is Best Speaker in Amsterdam Law Trials

12 juni 2018

Tijdens de finale van de Amsterdam Law Trials op 8 juni 2018 is FdR-student Fatiya Munkaila als winnaar Best Speaker uitgeroepen. FdR-student Kristi Hogenes stond in de finale als rechter. De Amsterdam Law Trials is een jaarlijkse moot court competitie tussen teams rechtenstudenten van de honoursprogramma’s van de VU, AUC, PPLE en UvA Rechtsgeleerdheid.

In een volle Singelkerk kwamen de bachelorstudenten rechten van de vier Amsterdamse honourstracks bij elkaar voor de finale van de Amsterdam Law Trials. Studenten van het Amsterdam Honours College of Law (UvA), VU Honours Programme (VU Amsterdam), Politics, Psychology, Law & Economic (PPLE) en het Amsterdam University College (AUC) streden in teams om de hoofdprijs: vergoeding van het collegegeld voor alle teamleden.

De deelnemers werkten als jurist (in teams) of als rechters (in panels) op civiele zaken en werden gecoacht door alumni; topadvocaten en rechters van de rechtbank Amsterdam en het gerechtshof Amsterdam. FdR-student Fatiya Munkaila werd uitgeroepen tot Best Speaker.

Voor de teams en de rechters was het een spannende strijd. Kristi Hogenes ging door naar de finale als rechter, maar haar tegenkandidaat vond de jury net iets beter. Het UvA team ging net niet door naar de finale. Het team van het Amsterdam University College (AUC) werd uiteindelijk winnaar van de trials.

Gepubliceerd door  Faculteit der Rechtsgeleerdheid