Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl

Amsterdam Law Practice

In de Amsterdam Law Practice pas je je kennis van het recht toe op vragen uit de praktijk.
Ervaringsonderwijs
In het ervaringsonderwijs van de Amsterdam Law Practice kruip je in de huid van een jurist. Hierdoor versterk je je kennis en vaardigheden en kom je erachter wie je als jurist wil zijn. Heb je vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Sophie de Gouw, coördinator ALP, via alp-fdr@uva.nl.

Clinics

In onze clinics werk je aan echte zaken voor NGO’s of voor cliënten met weinig middelen. Je werkt samen aan rechtsvragen in het maatschappelijk belang.

Law labs

In een law lab werk je samen met experts van maatschappelijke instellingen of bedrijven en medewerkers van de faculteit aan het oplossen van problemen en aan innovatie.

Simulaties

In een simulatie neem je de rol van een juridische professional aan. Zo leer je vanuit de rol wat je verantwoordelijkheid is als jurist, en leer je juridisch argumenteren en debatteren.
Amsterdam Law Hub
De Amsterdam Law Hub is een broedplaats voor innovatie op het gebied van maatschappelijke juridische dienstverlening en is een onderdeel van het onderwijsprogramma de Amsterdam Law Practice.

Moot courts

Bij een moot court staat pleiten en debatteren centraal. Je ontwikkelt schriftelijke en mondelinge vaardigheden. Vaak zijn moot courts (inter)nationaal competitief.

Stages

Tijdens je stage krijg je bij ons persoonlijke begeleiding. Je leert nadenken over je rol als jurist, terwijl je je oriënteert op je toekomst na je studie. De begeleiding vindt met name op de stageplek plaats.

Rechtswinkels

In vijf rechtswinkels bieden studenten onder de overkoepelende naam Free Legal Advice Centre juridische ondersteuning aan rechtzoekenden. De rechtswinkels specialiseren zich in verschillende rechtsgebieden.
Amsterdam Law Clinic
In de Amsterdam Law Clinic stel je als masterstudent juridisch advies op en doe je onderzoek voor advocaten, NGO's, de (lokale) overheid of andere cliënten.