Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Hoe vind ik een kamer?

Er zijn veel verschillende soorten kamers te huur in Amsterdam. Hieronder vind je een beperkt overzicht van waar je zou kunnen beginnen met zoeken.

 • Woningcorporaties

  Ongeveer de helft van de studentenwoningen in Amsterdam is eigendom van de woningcorporaties. Woningcorporaties zijn non-profit-instellingen die betaalbare woningen verhuren. Hun studentenwoningen worden verhuurd met een campuscontract, wat betekent dat je er weer uit moet wanneer je je studie hebt afgerond.

  Studentenwoningweb

  De woningen van corporaties worden aangeboden via Studentenwoningweb. Kamers worden toegewezen op basis van inschrijfduur, dus het is verstandig je zo snel mogelijk in te schrijven. Dat kan vanaf je 16de en kost eenmalig € 22,50. Je inschrijving is 10 jaar geldig.

  ROOM.nl

  Bij ROOM vind je een gevarieerd aanbod aan studentenkamers, onder andere in Amsterdam en omgeving. Inschrijven kan vanaf 16 jaar. Je betaalt hiervoor eenmalig € 35. Je inschrijving blijft 8 jaar lang geldig.

  Woningnet

  De overige (niet-studenten-)woningen van corporaties worden verhuurd via Woningnet. Ook deze woningen worden toegekend op basis van inschrijvingsduur. Bij je inschrijving betaal je eenmalig inschrijvingskosten en daarna een jaarlijks bedrag om je inschrijving te verlengen. Om je in te kunnen schrijven moet je minimaal 18 jaar oud zijn.