Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Leraar Mens en Maatschappij

Leraar worden in het domein Mens en Maatschappij

Tijdens de opleiding tot leraar in een van de vakken in het domein Mens en Maatschappij leer je hoe je je kennis kunt overdragen en leerlingen motiveert en inspireert. Je leert inspelen op en kritisch oordelen over de snel veranderende wereld waarin je vakgebied een grotere rol speelt dan de meeste leerlingen op het eerste gezicht denken. Daarnaast help je leerlingen mondige en besluitvaardige burgers te worden.

Oriëntatieavond Young Academics

Ben jij een Young Academic en heb je ervaring in het onderwijs? En wil je een lesbevoegdheid halen of meer te weten komen over de mogelijkheden die er zijn om voor de klas te staan? Kom dan naar de oriëntatiebijeenkomst voor (oud-) examentrainers, onderwijsassistenten en bijlesdocenten op woensdag 26 januari 2022 (van 19.00-20.30u).

UvA Masterweek

Ga tijdens de UvA Masterweek van 14 t/m 19 februari 2022 live online in gesprek met een student en een docent. Samen met andere studiekiezers krijg je een korte opleidingspresentatie en aansluitend kun je al je vragen stellen. Meld je aan voor een van de sessies voor de master Lerarenopleiding op dinsdag 15 februari (van 17.00-18.00u) of op donderdag 17 februari (van 19.00-20.00u).

Nazanin Vafaee, Master Leraar VHO Mens en Maatschappij, Bedrijfseconomie

'Na jarenlang in het bedrijfsleven verschillende functies te hebben bekleed, bleef ik zoeken naar zingeving in mijn werk. Het leraarschap bleek het beroep waarin ik voor mij belangrijke elementen terug zou vinden: je maakt impact, het is zinvol, je legt veel uit cq bent behulpzaam en ik kan mijn humor en creativiteit erin kwijt. Mijn doel was een baan met maatschappelijke relevantie en hoeveel relevanter kun je het maken dan via het onderwijzen van de jeugd. Ik rijd elke dag met een lach op mijn gezicht naar huis.'

Wil je leraar worden in het domein Mens en Maatschappij? Hier vind je de schoolvakken waarin dat kan, per vak worden de mogelijkheden toegelicht.

Economieles, Het 4e Gymnasium