Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Docent van het Jaar

Jaarlijks wordt de UvA Docent van het Jaar prijs uitgereikt aan een excellente docent.

Goede docenten staan aan de basis van goed onderwijs. Docenten enthousiasmeren en inspireren studenten. Om de docent hiervoor in het zonnetje te zetten organiseren de studenten van de Centrale Studentenraad en ASVA Studentunie in samenwerking met medewerkers van het Teaching & Learning Centre de jaarlijkse UvA Docent van het Jaar verkiezing.

David Bos is UvA Docent van het Jaar 2021

Dr. David Bos is tijdens de UvA Onderwijsdag betiteld tot UvA Docent van het Jaar 2021!  David Bos wordt geprezen voor zijn kunst om complexe leerstof uit te leggen en tegelijkertijd zinvolle verbindingen te leggen met studenten. De jury zag dat Bos een aangenaam tempo van uitleg had en de studenten actief betrok bij de colleges. Bos heeft een groot talent voor het vertellen van verhalen en werkt actief om studenten te betrekken. Dit alles wordt bereikt zonder de praktische toepassingen van de gepresenteerde theorie uit het oog te verliezen. Studenten prijzen de winnaar voor zijn lessen in de klas, maar ook voor de manier waarop hij betrokken blijft bij het leerproces buiten de colleges om. Het is de combinatie van een fantastisch verhaal, een duidelijke cursusstructuur en de band met zijn studenten die David Bos tot winnaar maken.

Het Institute for Interdisciplinary Studies (IIS) reikt iedere verkiezing een Carte Blanche uit aan de winnaar.

* Bovenstaand ontbreekt Samar Mosa, de winnaar van de Faculteit der Tandheelkunde.

Verkiezing 2021

Vanaf 6 t/m 16 april 2021 konden alle studenten en medewerkers van de UvA online stemmen op een docent. Bij het stemmen kon iedereen aangeven waarom deze docent gewaardeerd wordt en als UvA Docent van het Jaar betiteld zou moeten worden. Op basis van het aantal stemmen is er per faculteit een facultaire winnaar vastgesteld. Het aantal stemmen is gecorrigeerd voor de omvang van de opleiding waar de docent doceert, om te zorgen dat opleidingen van grote en kleine omvang gelijke kans maken.

De facultaire winnaars van 2021 zijn dr. John van Boxel (Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica), dr. Stevan Rudinac (Economie & Bedrijfskunde), Fatjon Kaja (Faculteit der Rechtsgeleerdheid), dr. David Bos (Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen), Samar Mosa (Faculteit der Tandheelkunde), prof. Joep Leerssen (Faculteit der Geesteswetenschappen) en arts Jos Bramer (Faculteit der Geneeskunde). 

Facultaire winnaars gaan op voor de titel UvA Docent van het Jaar 2021. De UvA Docent van het Jaar wordt gekozen door een jury. De jury bestond uit studenten van de Centrale studentenraad en ASVA Studentenunie Manish Jhinkoe-Rai (voorzitter CSR), Thomas Riedlsperger (CSR), Jules Declérieux (vice-voorzitter), prof. René Smits (winnaar van de Docent van het Jaar verkiezing 2020) en rector magnificus Karen Maex.

Voorgaande winnaars

Deze docenten gingen Bos voor: René SmitsElio Baldi, Frank Nack, Rolef de Weijs, Bas de Bruin, Joris Marée, Mieke Mulder, Jan van Maarseveen, Gerben Moerman, Sander Bais, Peter Starreveld, Mathieu de Bakker en Maria Bonaria Urban.

De Docent van het Jaar verkiezing bestaat sinds 2007.