Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Mevrouw prof. dr. P.L. (Pauline) Meurs

Lid Raad van Toezicht UvA

Mevrouw Meurs is sinds 26 augustus 2016 lid van de Raad van Toezicht van de Universiteit van Amsterdam. Zij is in 2020 door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap herbenoemd tot 26 augustus 2024. Meurs is voorzitter van de Commissie Onderwijs en Onderzoek en lid van de Auditcommissie van de Raad van Toezicht.

Pepijn Leupen
Fotograaf: Pepijn Leupen

Pauline Meurs (1953) is socioloog en hoogleraar aan het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit Rotterdam met als leeropdracht Bestuur van de Gezondheidszorg. Zij is wetenschappelijk directeur van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, dat postacademische leergangen en opleidingen geeft voor bestuurders, professionals, managers en toezichthouders in de gezondheidszorg.

Van juni 2007 tot 1 februari 2013 is Pauline Meurs lid geweest van de Eerste Kamer en van september 2007 tot 1 mei 2015 voorzitter van ZonMW, de organisatie voor onderzoek en innovatie in de gezondheidszorg. Van 1 februari 2013 tot 1 juli 2014 is zij lid geweest van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Van 1998 tot 2008 was Meurs lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

Huidige nevenfuncties

  • Buitengewoon lid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid
  • Voorzitter a.i. Pharmaccess Group
  • Lid Raad van Toezicht ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten
  • Lid Raad van Toezicht Parnassiagroep
  • Lid van het Algemeen bestuur van de Vereniging Aegon
  • Voorzitter Raad van Toezicht Prins Bernard Cultuurfonds
  • Technisch voorzitter selectiecommissie NWO-Spinozapremie