Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
uva.nl
Promoveren

PhD-onderwijsprogramma

Alle promovendi die aan de FdR promoveren volgen verplicht het PhD-onderwijsprogramma. Zo zorgen we ervoor dat iedereen die bij ons promoveert onderweg gedegen kennis opdoet van [nog in te vullen].

Het reguliere onderwijsprogramma start elk jaar in september en loopt door tot het begin van de zomer. Er is elke week een seminar van drie uur en in juni vindt de jaarlijke PhD Workshop plaats waar de eerstejaars promovendi hun onderzoek presenteren en feedback krijgen van andere onderzoekers binnen de rechtenfaculteit. 

In 2019-2020 bestaat het onderwijsprogramma uit de volgende vakken:

[nog in te vullen met bij voorkeur link naar de studiegids]

Voor promovendi die in het buitenland wonen of die vanwege andere (arbeids)verplichtingen niet aan het reguliere onderwijsprogramma meedoen, wordt er elk jaar vlak voor de start van het academisch jaar een intensief cursus georganiseerd. Tijdens deze week, waarin de promovendi fulltime aanwezig dienen te zijn, wordt er een sterk gecondenseerde versie van het reguliere onderwijsprogramma aangeboden. Ook krijgen promovendi hier de gelegenheid om hun onderzoek te presenteren en feedback te ontvangen van andere juridische onderzoekers. Bovendien krijgen buitenpromovendi hierdoor ook de kans om de faculteit waaraan zij promoveren beter te leren kennen. 

In 2019 wordt de intensief cursus aangeboden in de week van 26 augustus.

We raden promovendi sterk aan om het onderwijsprogramma in het eerste of hooguit tweede jaar van het promotietraject te volgen, zodat ze tijdens het promotietraject de opgedane kennis zo goed mogelijk in kunnen zetten.